Mag ik nog kind zijn?

Ben jij een jonge mantelzorger; zorg je af en toe voor je broertje, zusje, vader, moeder of je opa en oma dan willen wij jou eens in het zonnetje zetten.

Op 28 mei a.s. hebben we de hele dag een gaaf programma. Om 10.00 starten we met een spel, we gaan pizza bakken, pony rijden en op tijd chillen. Als afsluiter een workshop/optreden met rapper Shurion Damatius.

Je treed met hem op voor je familie! Daarna sluiten we af met een BBQ.
In de middag is er ondertussen een fair en optreden van een harmonie vereniging voor iedereen.

Ben je tussen de 8 en 16 jaar en vind je dit leuk? Meld je aan!
Bel of mail: Patrick Konings 06-5741 4845/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres: Heulenslag 42, Bleskensgraaf

Lees meer

‘Dankzij Maison Patrick kan ik blijven wandelen’

Al sinds 1970 loopt meneer Wünsch (80) elk jaar de Vierdaagse. Maar vorig jaar leek dat niet meer te kunnen, omdat zijn vrouw 24 uur per dag zorg nodig heeft. Gelukkig wees hun casemanager hen toen op Maison Patrick, een huis waar mensen met een ziekte of aandoening een korte vakantie kunnen doorbrengen. Zowel voor meneer als mevrouw Wünsch was dat een ideale oplossing.

‘Mijn vrouw lijdt aan vasculaire dementie’, vertelt meneer Wünsch. ‘Dat betekent dat ze veel praktische dingen niet meer snapt. De tv aandoen, de telefoon aannemen, koffie zetten: ik moet haar overal bij helpen. Bovendien kan ze door artrose steeds slechter lopen en valt ze snel. Daardoor kan ik niet langer dan een uur het huis uit en heb ik een aantal activiteiten moeten opgeven. Van de Vierdaagse kan ik echter moeilijk afscheid nemen. Daarom ben ik ontzettend blij dat Maison Patrick op ons pad is gekomen.’

Lees meer

Samenwerking met Mantelzorgmakelaar C van der Hek

Heeft u vragen over passende zorg, financieel of praktisch? Wilt u meer weten over wettelijke regelingen, lokale voorzieningen of over hoe werk en mantelzorg te combineren? Of wilt u een gesprek met een onafhankelijk zorgprofessional over het opti- maal regelen van de zorg, neem dan contact met mij op:

Caroline van der Hek
Mantelzorgmakelaar
Telefoon 06 - 55 86 11 33
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.regiomantelzorgmakelaars.nl

Stichting Maison Patrick bevordert dat mantelzorgers voor een periode de zorg kunnen overlaten aan anderen. Zo kunnen degene voor wie ze zorgen tijdelijk in een huiselijke sfeer worden opgevangen. Kom kennismaken tijdens onze open dag op 5 september (14.00 uur) aan de Heulenslag 42 te Bleskensgraaf. Of bel direct 06-57414845 of bezoek www.maison-patrick.nl

Lees meer

Samenwerking met Residentie de Alblas

Maison Patrick (www.maison-patrick.nl) biedt een tijdelijk onderkomen voor zorgafhankelijke mensen van wie de mantelzorger even de rust nodig heeft om tot zichzelf te komen en vervol- gens de zorg weer aan te kunnen. Een opzet waaraan een grote behoefte bestaat, stelt initiatief- nemer Patrick Konings.

Lees meer