Overige Diensten

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om zelf de regie te houden over de kwaliteit van leven. Juist ook op die momenten als je het wat moeilijker hebt. Bij ondersteuning/overname van zorg die mantelzorgers u verlenen, vinden wij het belangrijk dat uw wensen en gewoontes worden voortgezet.

Op vakantie zonder zorgen
Soms is het erg lastig om een geschikte vakantielocatie te vinden voor een mantelzorger mét zorgvrager. U kan hier een korte of lange vakantie genieten en zorg ontvangen indien nodig. Mocht vervoer een probleem zijn, dan kan dit voor u geregeld worden. Ook Stichting Zorgchalet op recreatiepark De Kurenpolder in Hank, gelegen aan de Brabantse Biesbosch, is een prachtige vakantieplek in een aangepaste zorgchalet voor vakantie zonder zorgen. Ook hier kan zorg geleverd worden.

Overbrugging
Ook voor mensen die niet meteen weer naar huis kunnen na een ziekenhuisopname zijn onze respijtkamers een uitkomst. Zowel voor de gasten als voor de familie en vrienden kan een overbruggingsperiode rust geven. Meestal is op korte termijn een respijtkamer wel beschikbaar.

Thuis kunnen blijven wonen
Deze service is met name bedoeld voor mensen, die zich tijdig willen voorbereiden op een nieuwe levensfase met mogelijk ongemakken. Maar ook voor chronisch zieken en mensen met een handicap biedt de service uitkomst. Ouder worden kan gepaard gaan met beperkingen, maar het biedt nog altijd volop mogelijkheden. U kunt zelf bepalen hoe u wilt wonen. Zonder thuis veel te moeten verbouwen kunt u een respijtzorgunit achter in de tuin plaatsen. Slapen en een aangepaste badkamer op de begane grond! Dan hoeft u niet te verhuizen! Zo kunt u van uw prettige woonomgeving blijven genieten, met behoud van uw sociale contacten en de zorg die dan thuis nodig is. Wij kunnen voor u het hele proces uit handen nemen.